Auditori de Girona
Festival Nits de Clàssica
GIRONA 2017 · 27 juny / 23 de juliol

Presentació


Gerhard Richter: Strip 919, 2011. Digital print on paper.
© Gerhand Richter.

L'Auditori de Girona presenta la segona edició de Nits de Clàssica, una proposta de qualitat que reivindica la nostra ciutat com a referent musical de tot el país.

Girona enceta l'estiu amb Nits de Clàssica, i ho fa amb una proposta de maridatge cultural que conjuga la música culta i el patrimoni històric i artístic més singular de la ciutat, una oferta que consolida Girona com a "milla d'or" de la cultura.

De les propostes d'enguany destaquen la presència del director belga René Jacobs, que des de l'imponent escenari de la Catedral oferirà l'Stabat Mater de Pergolesi; Ton Koopman a l'orgue amb la cèlebre Toccata i fuga en re menor de Bach; el Quartet Mosaïques, una de les millors formacions de cambra amb instruments històrics; el pianista Javier Perianes, recent Premi Nacional de Música; o la titànica Simfonia Turangalîla d'O. Messiaen, interpretada per Josep Pons i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). Tots ells són exemple d'alguns dels millors intèrprets de la música clàssica d'arreu.

La música és expressió de creació i també esdevé motor de dinamització econòmica i d'impuls turístic, posant en relleu el ric patrimoni històric i artístic que té la nostra ciutat. És per això que apostem per un diàleg constant i fructífer entre qualsevol expressió cultural i el nostre passat, que és present i que es vol projectar amb empenta cap a un futur que volem pròsper i il·lusionant.

Us convidem a explorar la música, el patrimoni, la història, la màgia de la ciutat i a gaudir de Nits de Clàssica en aquesta edició que, sens dubte, situarà Girona en el mapa internacional de la música clàssica.

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona i president de la Fundació Auditori Palau de Congressos

© 2018 Fundació Auditori-Palau de Congressos | Pg. de la Devesa, 35, 17001 GIRONA | Tel. +34 872 080 709